Behandling av pollenallergi

Ønsker du å kunne nyte vårens lyse, deilige dager og jobbe i hagen, gå i skogen og snuse inn dufter fra våt jord, spirende lysegrønne blad og alt som igjen vokser og gror – uten å nyse, klø, være tungpustet og trøtt?

pretty-woman-1509956_1920Les gjerne innlegget mitt og se om noe i det gir gjenklang i deg. Du er hjertelig velkommen til å ta kontakt med meg per mail/messenger eller telefon for en uforpliktende prat, så kan vi sammen finne ut av hvordan vi skal legge opp behandlingsopplegget så det passer deg aller best. Og du bør begynne behandlingen NÅ for det beste resultatet før sesongen starter for alvor.

Pollenallergi: Noen år starter pollensesongen allerede i februar og da vet vi med sikkerhet at  mer enn 20 prosent av befolkningen sliter med plager og problemer av ulik alvorlighetsgrad. Pollensesongen begynner med or og hassel, i mai starter bjørkepollensesongen, som er den type pollen flest reagerer på. I juni og juli er det gresspollensesong, deretter følger buroten, som har sin pollensesong i juli og august.

Vi puster alle inn pollen og det setter seg i hud, hår og i øynene, men for en allergiker aktiveres immunforsvaret i slimhinnene, og det oppstår en betennelsesreaksjon. Kroppen skiller ut histamin i store mengder som gir oss de klassiske allergisymptomene som rennende nese, såre, kløende øyne, vondt i hodet og en uttalt tretthet.
oak-3064187_1920

Konvensjonell behandling: Mange oppsøker lege i forbindelse med at sesongen setter inn og får da som regel beskjed om å ta antihistaminer/kortison i form av nesespray, nesedråper, allergitabletter, vaksine osv. Disse medisinene demper som regel plager, men gjør ingenting med årsaken til problemet. Derimot kan de gi ulike bivirkninger som feks stor tretthet og mangel på konsentrasjon mm.

Å behandle helhetlig:

Når jeg behandler klienter med pollenallergi så er det flere ting jeg tar tak i. Jeg er opptatt av å finne den underliggende årsaken til hvorfor man har allergi, og så gjøre noe med den. Vi tar tak i hva du spiser, hvordan du håndterer stress og vi hjelper kroppens eget selvhelbredelsessystem ved hjelp av fotsoneterapi og urter.

Fotsoneterapi: Du har sett hvordan kroppen reagerer når man får et sår som blør? Det kommer straks ilende til en rekke faktorer via blodet som renser ut bakterier, tetter igjen åpningen i blodårene og umiddelbart starter helingen av såret. Litt sånn er det med fotsoneterapi også. ved hjelp av en spesiell trykketeknikk og massasje på føttene så sendes det signaler via nerveendene, væskene og vevet opp til hjernen som straks setter i gang prosesser som skaper balanse i kroppen. Man «vekker» opp kroppen litt og minner den på hvor den skal jobbe litt ekstra. Jeg behandler alltid hele kroppen, men ved pollenallergi fokuserer jeg ekstra på immunsystemet, tarm og nese og luftveier. Jeg har sett utrolige resultater ved hjelp av fotsoneterapi. Mennesker har blitt bedre og helt bra av plager de har hatt i mange år. Inspirerende og gøy er det! Les mer her:   Hva er fotsoneterapi

Stress: Studier har vist at stress i passende mengder styrker immunsforsvaret, mens stress som pågår over timer, dager, uker og måneder og til og med år reduserer immunforsvaret og gjør det svært ubalansert. Det vil si at hvis man opplever mye indre eller ytre stress over en lengre periode så påvirker dette blant annet allergier og gjør kroppen mye mer utsatt for å få det. Det gjelder altså å ta i bruk noen enkle verktøy for å redusere stress. Les gjerne mer her: Stress og allergi

Matintoleranse: mange av oss går rundt og spiser mat  jevnlig som vi ikke egentlig tåler så godt. Dette påvirker både tarmbakteriene og immunsystemet vårt og dermed også vår reaksjon mot feks pollen. Kan man luke ut den maten vi ikke skal ha så vil det gi ro i systemet vårt og etterhvert gjenopprette en balanse som svært ofte gir mindre pollenplager. Vi starter ofte med å kutte ut visse matvarer for å se om det hjelper. Hvis vi ikke treffer med dette så kan vi ta en omfattende matintoleransetest som tester for 96 ulike matvarer. Dette er et godt og grundig verktøy som gjør det enkelt å målrette ernæringsterapien. Om matintoleranse

Ernæringsstatus: Vi jobber også med næringsopptak, næringsinntak og fordøyelse generelt. Det handler om i hvilken grad kroppen tar opp den maten du spiser, hva du velger å spise og hvordan fordøyelsen din virker. Mer om dette i et annet innlegg. Ernæringsterapi

Kryssreaksjon: Det er også viktig å ta hensyn til hvilke matvarer man bør ligge unna mens pollenet herjer som verst. Mange pollenallergikere vil oppleve ubehag når de spiser frukt og grønnsaker. Årsaken er at de allergifremkallende stoffene i pollen ligner på proteiner i maten. Det oppstår såkalte kryssreaksjoner. Enkelte urter kan også gi kryssreaksjoner. Du kan se en oversikt over de ulike kryssreaksjonene her: Kryssallergi

Urter: Jeg har svært gode erfaringer med bruk av enkelte urtepreparater i tillegg til annen behandling. Både urter som virker spesifikt på bihulene eller tarmene eller generelt styrkende på hele kroppen.

Velkommen til meg!

crocus-1261310_1920

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s