Ernæringsterapi

 

Har du: Diabetes II,  overvekt, hudeksem, dårlig immunforsvar, hormonell ubalanse, infertilitet, manglende energi, ulike allergier eller ønsker du å forebygge slike tilstander?

Da kan ernæringsterapi være det riktige for deg!

Legevitenskapens far Hippokrates som levde flere hundre år før Kristus hadde et syn på helse som jeg godt kan like:

«La din mat være din medisin og la din medisin være din mat»

Ernæringsterapi handler om å rette opp ubalanser og sykdommer i kroppen gjennom ernæring og kosttilskudd. Kroppen ønsker å alltid være frisk og full av energi hvis vi lar den få de rette betingelsene.

De følgende punktene er det jeg fokuserer mest på under konsultasjonene:

Næringsinntak:  Jeg fokuserer på riktig matinntak, variasjon og at maten skal være ren.

Næringsopptak: Noen sier at «Man er hva man spiser» Men jeg vil heller si at «Man er hva man tar opp».  Det kan være ulike grunner til dårlig næringsopptak, og dette er noe av det første jeg tar tak i under konsultasjonene.

Stabilt blodsukker: Å ha et jevnt og stabilt blodsukker er noe av det viktigste når det kommer til å ha både god helse, stabil energi, konsentrasjon og optimal vekt.

Kosttilskudd:  Maten idag er ikke så næringsrik som man gjerne skulle ønske seg, og mange trenger derfor noen tilskudd i tillegg til riktig mat.

Individuelt tilpasset kosthold: Det finnes ikke ett kosthold som  passer alle, vi er like ulike innvendige som vi er på utsiden, og dette er grunnprinsippet i veiledningen jeg gir mine klienter.

Matintoleranser: Dette kan du lese mer om under fanen «Matintoleransetesting» øverst på siden.

Før du kommer på første konsultasjon: Jeg sender deg et skjema i forkant og det er viktig at du tar deg god tid på å fylle ut. Jo mer nøyaktig du gjør dette, jo bedre hjelp får du! Når du har returnert det til meg så bruker jeg dette som et verktøy i planleggingen av hvordan jeg kan hjelpe deg når du kommer til meg. Første konsultasjon varer gjerne 90 minutter.

Jeg anbefaler alltid oppfølgingstimer for å justere kosten din etterhvert, hjelpe deg med motivasjonen og støtte deg under prosessen.

Velkommen til meg!

Reklamer