Fotsoneterapi

Har du:

Dårlig blodsirkulasjon, muskel- og skjelettlidelser, bihuleproblematikk, hormonubalanse, ufrivillig barnløshet, nedsatt eller overaktivt immunforsvar, ulike allergier eller fordøyelseproblemer?

Da kan fotsoneterapi være det riktige for deg!

Litt historie: De eldste nedtegnelsene vi finner om soneterapi kommer fra en egyptisk leges grav 2330 år før kristus. Vi vet også at indianere og orientalerne har brukt metoden i tusener av år.

ankmahor_reflexology

Bilde er tatt fra http://www.tunmed.no

Så hva er fotsoneterapi? Fotsoneterapi er en holografisk terapiform hvor alle kroppens organer og deler er projisert i en liten del av kroppen, nemlig føttene. Når kroppen har en ubalanse i sitt system vil dette vises i de korresponderende sonene i foten som uregelmessigheter, knudrete vev, smerter eller på andre måter endringer i vevet.

Hvordan virker metoden? Ved å behandle disse sonene med en spesiell trykketeknikk vil man sette i gang en rekke impulser. Impulsene settes via nerveendene under foten og går via ekstracellulærvæsken og energimeridiane frem til det aktuelle organet. Videre vil signalene gå frem til hjernen som korrigerer signalene den sender tilbake til kroppen.

På denne måten virker fotsoneterapi som en behandlingsmetode som gir kroppen hjelp til selvhjelp på kroppens egne premisser.

Helhetlig perspektiv: Innen naturmedisin ser man på hele mennesket som et system hvor det fysiske, det psykiske og det sjelelige er nært forbundet. Ofte kan man se at de fysiske ubalansene har et dypere opphav enn man kanskje først ville trodd. Man tror derfor på å behandle årsakene til ubalansen fremfor å kun lindre symptomene.

Behandlinger: En behandling med fotsoneterapi tar ca 45 minutter, første behandling tar gjerne noe lenger tid. På barn tar jeg gjerne en raskere gjennomgang da de ofte ikke har «tid» til å sitte så lenge stille, men noen barn sovner under behandlingen fordi de blir så avslappet i kroppen.

Reklamer